Mulle Meck på elbilsmässa!

Mulle Meck fyller 30 år!

Mulle Meck har i 30 år inspirerat och fascinerat små och stora läsare med sina uppfinningar.

Vi firar 30-årsjubileumet med en ny bok: MULLE MECK BYGGER EN ELBIL släpps den 3 februari på mässan eCar Expo i Stockholm.

Lördag 10:00–17:00
Söndag 10:00–16:00

I montern kan man under hela mässperioden få boken signerad av författaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom. Mulle Mecks monter är varm, välkomnande och barnvänlig med roliga aktiviteter för barnen.

Mulle tittar tankfullt på sin gamla gula bil. En gång körde han och Buffa till vägs ände. Men nu är bensintanken tom och skavanker, repor och rost härjar i den gula lacken. Men så får Mulle en snilleblixt! Elektricitet, förstås! Elbil! Det ska Mulle bygga. Inga avgaser och tyst och mjuk att åka med. Men hur ska han komma i gång med bygget? Vilken tur att Gårdån van Gågg, Figge Ferrum, Daisy Diesel och Doris Digital kan hjälpa honom att förverkliga sin dröm. Och yrhättan Veronika Wallmark har förstås en nyckelroll!

Mulle Meck värnar om alla, vänner djur och natur. Så självklart förstår han att han måste använda sin klurighet för att bygga en ny och utsläppsfri bil! Boken innehåller fakta om hur en elbil funkar. Inklusive mini-el-lära. En så lättfattlig bok att även vuxna förstår!

”Mulle Meck bygger en elbil är en kärleksfull hyllning till bilens tekniska utveckling.” 

Lektör Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr 2, 2023.