logo
 
banner
 

TITEL: Stenhusets hemlighet
ISBN: 9789150218343
FÖRFATTARE: Annika Widholm pil åt höger
Kategori: Slukarålder, 9-12 år
Sidantal: 200
Utgivningsdatum: 2010-08-16
Material: inbunden
Ladda hem högupplöst omslag – klicka här

En suggestiv spänningsroman om tolvåriga Ella som flyttar in i ett gammalt stenhus på landet. Hon trivs inte alls i det nya huset, som sägs vara hemsökt av spöken, och hon har svårt att få vänner i den nya klassen. Men efter hand lär hon känna Jacob som gräver i ruinerna i skogen. På nätterna börjar Ella drömma om ruinerna och om människorna som en gång levde där. Hon dras in i ett spännande men farligt äventyr och snart förstår hon att det finns ett samband mellan drömmen, ruinerna, huset och hennes eget liv. Med hjälp av Jacobs utgrävningar får hon viktiga ledtrådar till stenhusets hemlighet.

"Stenhusets hemlighet är en äventyrsroman där nutid och dåtid överlappar varandra, där kärleken till det skrivna ordet har en avgörande betydelse och där tidlös visdom blir en kraft att räkna med." Stefan Whilde, Tidningen Kulturen.

"...snart slukas man av både historien och berättarkonsten." Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning.

"Det är en berättelse fylld av mörker, men också av härligt sprudlande fantasi. Och den är riktigt, riktigt spännande!" Helena Ferry, Barnboksprat.

Läs en intervju med Annika Widholm i Hallandsposten: http://hallandsposten.se/nojekultur/bocker/1.968005-spannande-debut-om-ensamma-ella


Bookmark and Share


 
     
 


Berghs Förlag AB, Box 45084, 104 30 Stockholm. Tel: 08-31 65 59. E-post: info@berghsforlag.se