logo
 
banner
 

Årets svenska bilderbok är "Djur som ingen sett utom vi"

Grattis Ulf Stark och Linda Bondestam!

Djur som ingen sett utom vi har vunnit Snöbollen - årets svenska bilderbok.

Motiveringen lyder:

Djur som ingen sett utom vi är en bilderbok som rymmer stoff för både barn och vuxna att återkomma till och fundera över, länge. Linda Bondestams suggestiva och skarpa bilder av osedda inre djur och den underfundiga, filosofiska och ibland melankoliska poesin av Ulf Stark följer varandra kongenialt. Läsarna känner igen sig själva och varandra i de fantastiska djuren, tryggt ledsagade och förkovrade av Bondestams och Starks kunnande och värme.

Snöbollen – årets svenska bilderbok är ett nationellt bilderbokspris. Prissumman är 50 000 kronor och syftet med priset är att uppvärdera bilderboken som konstnärligt verk samt att uppmuntra upphovspersoner och förlag att tänja på bilderbokens konstnärliga gränser vad gäller innehåll och form. Årets pris avser böcker utgivna 2016.

Priset delas ut på Littfest – Umeås Internationella Litteraturfestival, fredag 17 mars 2017 kl. 14:00 i Umeå Folkets Hus. Samma helg öppnar en utställning med bilder ur boken på Bildmuseet. Vid vernissagen på fredag 17 mars kl 19.00 finns både författaren Ulf Stark och bildskaparen Linda Bondestam på plats.

Läs mer här.


Bookmark and Share
 
     
 


Berghs Förlag AB, Box 45084, 104 30 Stockholm. Tel: 08-31 65 59. E-post: info@berghsforlag.se