logo
 
banner
 

George Johansson

Ladda hem högupplöst bild – klicka här

George Johansson är född 1946, uppvuxen huvudsakligen i Vasastan i Stockholm, men också i Östernärke och i Överkalix i Norrbotten.

Han debuterade 1970 och har sedan dess skrivit ett sjuttiotal böcker, allt från miniberättelser för de yngsta till science fictionromaner och fackböcker om teknik- och teknikhistoria.

George Johansson är en av Sveriges mest utlånade barn- och ungdomsboksförfattare på folk- och skolbiblioteken.

George Johansson skriver varje dag. "Ibland går det bra, och stundtals går det bättre", säger han och konstaterar att hans intresse för förhållandet mellan människa och teknik och bilar och rymdfärder präglar en stor del av hans berättelser.

När han inte författar eller promenerar med sin hund Brownie medarbetar han i bil- och livsstilstidskriften Gran Turismo. Han skriver om allt från egna Formel 1-minnen, provkörningar av bilar, artiklar om racerteknik till "rena skrönor från motorsportens ljugarbänk som uppstår i varje depå". Hans favoritcitat från en av de stora författarna är: "Att dikta är att ljuga sig fram till sanningen..." (Eyvind Johnson)

Mulle Meck & Buffa är två av hans favoritskapelser sedan snart 20 år, framförallt när de tonar fram som i den senaste boken Buffa hjälper till.

"Rena lögner. Och alldeles sant!", funderar han och skriver vidare, nu på en helt annan berättelse som utkommer på Berghs Förlag 2012.Titlar av George Johansson utgivna på Berghs förlag:
 
     
 


Berghs Förlag AB, Box 45084, 104 30 Stockholm. Tel: 08-31 65 59. E-post: info@berghsforlag.se